Den 8 juni samlades exjobbare tillsammans med examinatorer och OffshoreVäst vid Chalmers för att delta i en presentationsdag med fokus på offshore. Totalt tio examensarbeten presenterades med en stor spännvidd på innehållet.

På bilden ovan ser man examensarbetarna och representanter från Waves4Power samt professor Jonas

Totalt tio examensarbeten presenterades den 8 juni och det var en stor spännvidd på innehållet, från optimering av segeljollar via ballastfria fartyg till minskad styrka i korroderade fartygsskrov. Det var dock störst fokus på offshore där arbetena handlade om beräkningar av kollisioner mellan fartyg och vindkraftverk, innovativa förankringssystem, utmattning i elkraftkablar, prediktering av vågenergi utanför Lysekil samt anti-rullningstankar på offshorefartyg.

Waves4power representerades bland annat genom två exjobb som fick högsta lovord från Jonas Ringsberg, professor vid Chalmers. Medverkande också från Göteborgs universitet som gjorde en presentation var Cecilia Gustafsson. Samtliga kan ses på bilden ovan.

Det var genomgående väl genomförda presentationer och påtagligt gedigna arbeten. Ett av dem resulterade dessutom i en vetenskaplig artikel för publikation.

Är du intresserad av att ta hjälp av exjobbare? Kontakta oss på OffshoreVäst