Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vindkraft till havs & regional näringslivsutveckling – del III

22 januari, 2019, 14:00 - 15:30 CET

Tillsammans med Skånes vindkraftsakademi bjuder vi in till ett tredje och sista samtal om vindkraft till havs & regional näringslivsutveckling!

Tisdagen 22 januari välkomnar vi dig till Landskrona för det tredje och avslutande seminariet i vår serie om havsbaserad vindkraft och regional näringslivsutveckling. Särskilt fokus lägger vi i detta samtal på hamnutveckling: Har svenska hamnar vad som krävs? Hur kan de rusta sig för en utbyggnad? Vilka uppsidor och vilka risker är viktiga? Vilken roll har en hamn för att utbyggnad av vindkraft till havs i Sverige öppnar upp möjligheterna för lokala och regionala företag i denna bransch?

I våra tidigare samtal har vi belyst hur företag i närheten till en havsbaserad vindpark kunde förberedas och engageras: såväl erfarenheter från projekt i Storbritannien (Göran Loman, Vattenfall) som från den nyligen driftsatta vindpark Arkona i Tyskland (projektledare Holger Mattheisen, E.ON) har vi hört vid tidigare tillfällen. Nu kommer vi till vad som kan göras i Sveriges infrastruktur, t.ex. i Skåne. Var med i diskussionen och få dina frågor besvarade!

Tanja Tränkle, WP-ledare OffshoreVäst och projektledare på RISE, samtalar med Anders Ekblom, näringslivsutvecklare Landskrona stad, Mikael Månsson, Öresund Steel Constructions och Anton Andersson, EON Wind. (Personer kan tillkomma och/eller ändras!)

Vi avslutar med fika!

Välkommen!

När? tisdagen 22 januari 14.00-15.30

Var? LINC, Föreningsgatan 217 i Landskrona. Se karta här!

Hur? Anmäl dig här senast 21/1 vid lunch. Kostnadsfritt. Begränsat antal platser, först till kvarn!

För övriga frågor, Kontakta Tanja Tränkle eller Jakob Economou 

Detta är ett av tre samtal om vindkraft till havs och regional näringslivsutveckling som kommer att filmas och sedermera spridas.

Initiativtagare till detta event ser du här

Detaljer

Datum:
22 januari, 2019
Tid:
14:00 - 15:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://simplesignup.se/event/144596

Plats

LINC
Föreningsgatan 217
Landskrona, Sverige
+ Google Map