Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

State of the art and future development of low trophic level species culture in high energy environments

16 oktober, 11:00 - 18 december, 17:00 CEST

Under mitten av oktober arrangerar IVL Svenska Miljöinstitutet tillsammans med SWEMARC, UNE North och H2020-konsortiet Aquavite, en tredagars workshop med fokus på akvakultur i högenergiområden. Syftet med detta event är att lyfta möjligheter, utmaningar och pågående utveckling av vattenbruk i utsjömiljöer internationellt för att möjliggöra en expansion också av det svenska vattenbruket. 

Preliminär agenda:

16 okt:

Stängd workshop under en halvdag med diskussioner kring konkreta frågeställningar och industribaserade erfarenheter. Målsättningen är att finna möjligheter, utmaningar och forskningsbehov.

17 okt:

Under dag två hålls ett publikt webinar där inbjudna forskare och representanter från industrin håller presentationer. På talarlistan hittar du bland andra Bela Buck (AWI), Kevin Heasman (Cawthron) och Barry Costa Pierce (UNE NORTH). 

18 okt:

Dag tre innebär en studiedag på västkusten där vi besöker faciliteter för musselodlingar och mikroalger (max 25 deltagare).

Hela evenemanget på Kristineberg inklusive studiedag, luncher och middagar är kostnadsfritt för workshopdeltagare. Behöver man någonstans att sova finns den möjligheten till ett lågt pris på Kristinebergs forskningsstation.

Anmäl dig till eventet genom att kontakta Åsa Strand (IVL) senast 16 september. 

Detaljer

Börjar:
16 oktober, 11:00
Slutar:
18 december, 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Kristineberg
Sverige